Anstoss ZIG 2/12 SD Uyumlu Ateşleme Trafosu (300V - 20 kHz)
Kombinizin alev alması için gereken kıvılcımı çakmaklara (elektrotlara) yüksek voltajla ileten "güç santrali" Ateşleme Trafosu'dur. Türkiye'de yüksek elektronik standartlarıyla üretilen bu özel trafo, Anstoss ZIG 2/12 SD (300V 20 kHz) referans kodlu orijinal trafoların kullanıldığı cihazlarda yaşanan ateşleme sorunlarını kalıcı olarak çözer.
Halk Dilinde: Ateşleme Trafosu (Bobin) Bozulduğunda Ne Olur?
Halk arasında kombinin "çakmak bobini" veya "ateşleme beyni" olarak da adlandırılan bu parça, elektronik karttan aldığı komutu elektrotlara iletemediğinde kombiniz çalışmaz. Elektrotların ucu ne kadar temiz olursa olsun, trafo arızalıysa kıvılcım oluşmaz. Cihazınızda şu belirtiler varsa trafo değişimi gerekebilir:
- Kombiyi açtığınızda ekranda ateşleme hatası veriyor ve içeriden hiçbir şekilde "çıt çıt" çakmak sesi gelmiyorsa.
- Çakmak sesi çok zayıf veya kesik kesik geliyorsa, alev oluşacak güce ulaşamıyorsa.
- Elektronik kart sağlam olmasına rağmen brülörde bir türlü yanma gerçekleşmiyorsa.
Teknik Özellikler ve Avantajları
- Referans Kodları ve Güç: ZIG 2/12 SD kodlu, 300V giriş ve 20 kHz çalışma frekansına sahip orijinal trafolara birebir karşılık gelir.
- Geniş Uyumluluk: Bu kodlamaya sahip ateşleme trafosu kullanan birçok Avrupa menşeli kombi modelinin elektronik altyapısıyla sorunsuz çalışır.
- Dayanıklı Yerli Üretim: Voltaj dalgalanmalarına ve yüksek ısıya karşı dayanıklı sargı ve izolasyon yapısıyla Türkiye'de üretilmiştir.
Netteparca Bayi Bilgilendirmesi: Kombi elektronik kart tamiri ve arıza onarımı yapan profesyonel teknik servislerimiz, sisteme üye girişi yaparak kış bakım sezonunda elzem olan bu elektronik parçada bayilere özel toptan fiyatları anında görüntüleyebilirler. Değişim işlemi elektronik donanım bilgisi gerektirdiğinden yetkili teknisyenlerce yapılmalıdır.